V torek, 8. maja 2018, smo se z učiteljico Lidijo Kotnik Klaužer odpeljale v Celje na zaključno prireditev projekta Evropska vas. Na Krekovem trgu je so zaplapolale zastave in trg se je spremenil v pravo evropsko vas. Osnovno- in srednješolci so na stojnicah predstavljali evropske države, katerih značilnosti in posebnosti so raziskovali celo šolsko leto.

Naša šola je raziskovala in spoznavala Portugalsko. Stojnico smo okrasile v duhu pomorščakov in raziskovalcev. S seboj smo imele izdelke, ki smo jih naredili v šoli. To so bila lesena in plastična sidra različnih velikosti, lesene obeske v obliki države, zastavice Portugalske in barvanke palčka Davida. Vse te izdelke smo podarjale mimoidočim. Seboj smo imele tudi pečeno portugalsko pito, ki so jo mimoidoči lahko degustirali. Posebno pozornost pa je bila namenjena razbiti karaveli, ki smo jo postavile ob stojnico.

Tudi sama sem se sprehodila po evropski vasi in občudovale stojnice, na katerih so učenci in dijaki predstavljali izbrane države.

Bilo mi je zelo všeč in zanimivo. Za spomin sem si izbrala plastično sidro, ki me bo spominjalo na to prireditev.

Ina Lupše, 5. razred

Ekipa Infodroma je v svoj objektiv ujela tudi našo stojnico.  Posnetek se nahaja na povezavi https://www.youtube.com/watch?v=cectGxUXUkw

 

(Skupno 528 obiskov, današnjih obiskov 1)