Evropska vas

 

Projekt Evropska vas je šolski projekt, ki ga na Celjskem organizira Mestna občina Celje. V njem sodelujejo osnovne in srednje šole ter druge vzgojno-izobraževalne ustanove.

Osnovna ideja projekta je spoznavanje in razumevanjeevropskega družbenega, socialnega in kulturno-zgodovinskega okolja ter spodbujanje medkulturnega sodelovanja, hkrati pa zavedanje lastne kulturne identitete. S projektom želijo tudi spodbujati zanimanje za spoznavanje drugih narodov in držav Evropske unije. Program je usmerjen v medpredmetno povezovanje in v uporabo inovativnih pristopov pri učenju in poučevanju.

Letos bomo na OŠ Lesično v okviru omenjenega projekta raziskovali Češko – deželo bogatega srednjega veka, okusnih »knedlov«, nežnega boemskega srca in glasnih pivnic. Je dežela z bogato izobraževalno tradicijo, svetovno pomembnimi literati in umetniki. Dežela, ki se upravičeno bohoti z bogato arhitekturno dediščino, ki so ji vojne prizanesle. Vladarji so ustanovili vrsto mest, plemiči čudovite gradove.

Vse, kar bo nastajalo skozi šolsko leto pri pouku in drugih dejavnostih, bodo učenci pokazali na zaključni prireditvi meseca maja v Celju, kjer bo nastala evropska vas.

 

Mentorica: Lidija Kotnik Klaužer

 

(Skupno 349 obiskov, današnjih obiskov 1)