V petek, 24. 5. 2024, smo na naši šoli izvedli Noč branja, ki je bila namenjena vsem učencem, ki so v tem šolskem letu opravili bralno značko. Bralno značko je letos opravilo 77 učencev od 106-ih. 

Vse se je začelo v petek ob 17. uri, ko smo učenci prišli v šolo ter si v telovadnici pripravili prostor, kjer smo to noč prespali. Zaposleni na šoli so na dogodek povabili go. Mašo Jazbec, go. Špelo Frlic in go. Nušo Jurjevič. Po končanem uvodnem delu smo se po triadah odpravili v učilnice. 

Zvečer smo za večerjo imeli pico in sok. Učenci od prvega do petega razreda so se odpravili v razrede, kjer so se pripravljali na Lesično ima talent. Predstavilo se nam je veliko mladih talentov, najbolj pa smo bili navdušeni nad tem, da si že učenci iz prvega razreda upajo in želijo nastopati pred več kot polovico osnovne šole. Članice žirije Neža Ploštajner in 7. razreda, Nadja Koprivc in Janja Kozmus iz 8. razreda ter učenka, ki bo kmalu zapustila osnovnošolske klopi, Sara Polšak iz 9. razreda, so izvrstno opravile svoje delo in zmago dodelile našemu prvošolčku Davidu Čepinu, ki je s svojo pesmico Kostanjček zaspanček navdušil tudi večino publike. Sledili so mu Jakob Čepin na drugem mestu in prvošolci. 

Zvečer so učenci od prvega do četrtega razreda imeli bralne urice. Učenci od petega do devetega razreda pa smo plesali na glasbo v telovadnici. 

V soboto smo imeli zajtrk, nato pa se odpravili domov. 

 

Zapisale šolske novinarke 7. razreda:

Alja Zidar, Larisa Potočnik in Neža Ploštajner

(Skupno 149 obiskov, današnjih obiskov 1)