Po Miklavževih delavnicah se zdi Miklavžev sejem povsem logično nadaljevanje prijetne zgodbe, ki z roko v roki vodi k otvoritvi veselega decembra tudi na Osnovni šoli Lesično.

Petkov prvi decembrski dan smo pričeli nekoliko kasneje, s poukom popoldan, ko smo izvedli celostni kulturni dan za vse učence naše šole. Vse dejavnosti so se povezovale s tematiko veselega decembra, dobrih mož, tradicije, obdarovanja in kulinarike v teh dneh. Ker je sveti Miklavž povezan s parkljem, ki ga spremlja na poteh, smo za vse učence v sodelovanju z Društvom kmečkih žena Ajda ob pomoči domačink, Nežike, Tanje, Slavice in Marice, izvedli delavnico peke parkljev iz kvašenega testa, ki je dala dnevu poseben pridih. 

Zaključni del dneva pa je pomenil sam Miklavžev sejem, ko smo telovadnico spremenili v pravo sejemsko dogajališče, ki smo ga na stežaj odprli za prav vse obiskovalce, med katerimi so bili sorodniki naših učencev, bivši učenci in bivši zaposleni, kar nas še posebej veseli. Dogajanje smo popestrili s kulturnim programom, kjer so se na odru predstavljali vsi učenci, seveda pa v nadaljevanju obiskovalce razveselili z bogato ponudbo na stojnicah in dobro organiziranim srečelovom devetošolcev. 

Samo dogajanje je v fotografske objektive ujela ekipa učencev 7. razreda, ki to leto obiskujejo izbirni predmet šolsko novinarstvo. Poleg mnogih foto dokazov so pripravili tudi kratko anketo na temo zadovoljstva obiskovalcev sejma, ki so v večini kot razlog obiska našega dogodka navedli dejstvo, da se na te prireditve vedno znova vračajo, ker radi opazujejo učence in njihovo ustvarjalnost, pogosto pridejo tudi zaradi lepega programa. Vsi prihajajo z namenom, da bodo kupili nekaj izdelkov in srečk, saj se jim zdi takšen način zbiranja sredstev za šolski sklad zelo dobra ideja. 

Za izpeljavo tako lepega dne gre zahvala tudi gospe ravnateljici, vsem delavcem šole in gospe županji, saj smo s skupnimi močmi in s kar nekaj pripravami uspešno izpeljali še en dogodek. Svoj pečat in prispevek so dodali obiskovalci sejma, za kar se jim lepo zahvaljujemo. 

Vodji kulturnega dne: Klavdija Namurš in Vida Zajko Kovačič

                                

(Skupno 185 obiskov, današnjih obiskov 1)