V soboto, 26.11. 2022, bomo  izvedli pohod na RUDNICO.

Časovnica:

9.00 – Zbor udeležencev pohoda v Podčetrtku (parkirišče nad cerkvijo sv. Lovrenca).

Opis poti: RUDNICA

S parkirišča prečkamo mostiček in se usmerimo desno po makadamu in sledimo oznakam za Stolp zdravja in veselja. Po cca 1 km na križišču poti (levo in desno) se usmerimo naravnost v gozd, kjer na drevesu zagledamo planinsko oznako in pripis Evropske planinske poti E7, prečkamo manjši potok in se upoštevajoč oznake usmerimo v hrib. Kmalu ko se hrib zravna na vrhu vidimo smerokaz, ki nam kaže da moramo čez nekaj metrov zaviti desno v hrib. Po uspešnem kratkem vzponu pridemo zopet na gozdno pot in sledimo oznakam levo. Vseskozi sledimo oznakam in čez nekaj 100 metrov na vrhu hriba pridemo do parkirišča, table Poni ranč in smernih označb. Tukaj lahko izberemo lažjo pot na stolp ali pa nadaljujemo po makadamski cesti levo proti zahtevnejši poti na stolp.

Če se usmerimo proti zahtevnejši poti čez nekaj časa zagledamo smerno tablo desno in pot nadaljujemo mimo zapornice v hrib kjer se nam na vrhu pokaže Stolp zdravja in veselja in manjši kiosk.
Po uspešnem sestopu s stolpa pot nadaljujemo v nasprotni smeri navzdol. Pri spustu se usmerimo levo za zavetišče Šmarnica, ki je odprto med vikendi. Nato pot nadaljujemo desno po potki, čez cca 30 metrov na križišču poti naš spust nadaljujemo desno in po nekaj metrih spusta pridemo do gozdne ceste kjer zavijemo levo. Po cca 300 metrih vidimo smerno tablo, kjer se zopet spustimo desno in po krajšem spustu čez gozd pridemo do asfaltne ceste, kjer pot nadaljujemo levo. Pri makadamskem parkirišču pot lahko nadaljujemo bodisi pri prvem odcepu desno proti smeri parkirišča, ravno po asfaltni cesti ali se usmerimo po gozdni poti proti gradu. Če nadaljujemo proti gradu vseskozi hodimo po tej gozdni makadamski cesti in se na križiščih držimo smernih označb za grad. Ko prispemo do grada zavijemo levo po cesti, kmalu zopet pridemo do asfaltne ceste kjer zavijemo desno proti centru. Hodimo cca 600 m po pločniku in se držimo desne. Ko že skoraj pridemo do doline zavijemo desno proti parkirišču pri cerkvi.
Pot je dolga 7,5 km z 480 m skupnega vzpona.

Video poti lahko najdete na: https://youtu.be/Ri3ZkEUOAfQ Vse ostale zanimivosti in poti so dostopne na facebook in instagram strani VISIT RUDNICA. V vaših zgodbah na socialnih omrežjih lahko uporabite @visitrudnica ali pod slikami pustite označbo #visitrudnica tako bodo vsi lahko občudovali vaše razglede in utrinke z vašega izleta.

Pohodniki bodite primerno pohodniško opremljeni. Hrana in pijača je iz nahrbtnika. Starše naprošamo, če  se pohoda ne morejo udeležiti skupaj s svojimi otroki, da poskrbijo za prevoz otrok na zborno mesto in potem domov. Pohod bo v vsakem vremenu.

Skupaj s postanki načrtujemo, da pohod zaključimo med 11.30 in 12.00.

 

Planinski pozdrav!

 

Vodja planinskega krožka:                                                       

Ivan Kukovič, prof. športa         

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)