Na Osnovni šoli Lesično imamo učence raznovrstnih talentov in interesov. Letos imamo veliko takšnih, ki jim je skupno navdušenje nad mediji, radiem, novinarstvom … Osmošolci obiskujejo interesno dejavnost novinarski krožek, sedmošolci pa so si za izbirni predmet izbrali šolsko novinarstvo. V letnem delovnem načrtu smo si zadali izvajati različne dejavnosti: pripravljamo mesečne oddaje po šolskem radiu, pišemo poročila o dogodkih, hkrati pa spoznavamo poklic novinarja, vrste novinarskega sporočanja in se urimo postati dobri novinarji tudi vsi mi.

Da naše ure niso monotone in preveč ne slonijo samo na teoriji, smo petkovi šolski uri preživeli malo drugače. Medse smo povabili g. Petra Čakša, Šmarčana, ki je trenutno asistent na FERI v Mariboru, v preteklosti pa se je intenzivno ukvarjal z novinarstvom v lokalnem okolju. Učence je naprej seznanil, kako sploh postanemo novinarji, kakšno je njihovo delo in kaj vse sodi v poklic novinarja. Krovna tema pa so bili mediji danes. Znotraj tega so učenci razmišljali, katere medije spremljajo, zakaj ravno te in katere novice jih predvsem pritegnejo.

V drugem delu druženja pa so se lotili konkretnega pisanja radijske vesti, ki naj bo aktualna, zanimiva, razumljiva … Vsi so se zelo izkazali in pokazali velik potencial za to delo. Navdušeni nad takšno obliko dela že kujemo naš naslednji »pobeg« v  praktične vode.

Mentorica: Klavdija Namurš, prof. SLJ

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)