Spoštovani starši, učenke in učenci!

Z obvestilom vas seznanjamo s spremembami, ki so določene v odloku, objavljenem v Uradnem listu RS št. 170/21 z dne 27. 10. 2021 in v okrožnici Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, glede izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2.

S 1. novembrom 2021 velja prostovoljno izvajanje samotestiranja na SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi za vse učence (od 1. do 9. razreda). Samotestiranje je prostovoljno in brezplačno. Učenci izvedejo samotestiranje dvakrat tedensko, praviloma ob ponedeljkih in sredah v domačem okolju. Učencu  pripada za prostovoljno samotestiranje 10 testov na mesec, ki jih pridobi učenec oziroma njihov starš v lekarni na kartico zdravstvenega zavarovanja. V primeru pozitivnega rezultata testa učenca starši nemudoma obvestijo izbranega osebnega zdravnika.

V prilogi vam posredujemo Protokol samotestiranja učencev v osnovnih šolah Ministrstva za zdravje.

Drage učenke in učenci.

Vsi skupaj moramo strmeti k odgovornemu ravnanju in upoštevanju priporočil proti širjenju virusa. Želimo si, da se 2. novembra vrnete zdravi in polni energije v šolo.

 

S prijaznimi pozdravi,

ravnateljica  Irena Krajnc, mag. manag. izobr.

 

 

Lesično, 29. 10. 2021

 

Protokol učenci samotestiranje

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)