Spoštovani starši, dragi učenci!

Smo že v šestem tednu učenja na daljavo. V začetku se vam želim zahvaliti za vsa prizadevanja, pomoč učencem, sodelovanje pri učenju in seveda sodelovanje v skupnih družinskih nalogah. Živimo v okolju, kjer lahko učenci veliko dejavnosti opravijo tudi v naravi in tako lahko skrbimo za zdrav način življenja. V tem času smo poglobili različne vrednote, kot so poštenost, sodelovanje, sočutje, delavnost in se bodo močno odražale predvsem v preverjanju in ocenjevanju na daljavo. Brez vaše dodatne motivacije in podpore pouka na daljavo pač ne gre. Verjamem, da smo se že vsi navadili takšnega načina dela na daljavo in da se zavedate, da je to redno šolsko delo in ne kaj drugega. Pomembno je, da si ga vsakodnevno načrtujemo, še posebej, ker morate v družinah uskladiti delo z napravami, saj tudi starši opravljate svoje službe. Ne pozabimo, da si tako učenci razvijajo pomembno kompetenco podjetnosti.

Ob morebitnih težavah, ki nastajajo, takoj vzpostavite stik z učitelji in razredničarkami. Skupaj boste ugotovili, zakaj niso učenci poslali povratne informacije. Starši ste dolžni razredničarkam sproti  sporočati, zakaj se učenci ne  odzivajo.

Učitelji se ves čas usklajujemo preko videokonferenc in se obveščamo o odzivanju učencev, sproti rešujemo probleme, ki jih seveda zaznamo. Ugotavljamo, da nekateri učenci skrivajo poslana gradiva, se prepočasi odzivajo, zato vas naprošamo, da jih kontrolirajte, kolikor je v vaši moči. Prišli smo v obdobje preverjanja in ocenjevanja, kar bo seveda odraz sprotnega dela učencev. Dobili smo smernice z Ministrstva za izobraževanje znanost in šport o preverjanju in ocenjevanju. Kako (način ocenjevanja), kdaj in kaj bodo učitelji preverjali in ocenjevali, bodo učitelji sproti obveščali vsakega učenca, saj imajo do začetka dela na daljavo različno število ocen. Seznanjeni bodo tudi pravočasno o zaključevanju ocen za to šolsko leto. Učenci morajo usvojiti temeljna znanja, ki so potrebna za napredovanje v višji razred. Že v tem tednu so učitelji pripravljali učence na preverjanje. Izjemno pomembno je, da se vidijo tako z učiteljem kot tudi s sošolci, saj so še vedno razred, ki deluje kot celota.

Spoštovani starši, naprošamo vas, da pomagate učencem pri vzpostavitvi video povezav, da bo preverjanje in ocenjevanje čim manj stresno.

Bodimo strpni, ostanite povezani v družini in probleme rešujte skupaj.

V naslednjem tednu imate učenci počitnice, preživite jih čim bolj zdravo in sproščeno, da si naberete moči za preverjanje in ocenjevanje v maju.

Skupaj ostanimo optimistični, da se kmalu vrnemo v šolske klopi.

 

OSTANITE ZDRAVI.

Lep pozdrav, ravnateljica Irena Krajnc

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)