V soboto, 25. 5. 2019, je potekalo v Šentjurju regijsko tekmovanje otroških in mladinskih pevskih zborov OD CELJA DO KOROŠKE 2019, ki ga je organiziral Javni sklad za kulturne dejavnosti.

Z napovedjo zbora: 2 šoli, 2 zbora, 2 ravnateljici, 2 občini, 2 območni izpostavi JSKD in eden zborovodja, je enako Projektni otroški pevski zbor OŠ Planina pri Sevnici in OŠ Lesično, se je pričel nastop naših pevcev.

Oba zbora sta do sedaj delovala samostojno in sodelovala na javnih in šolskih prireditvah ter pevskih revijah. Oba sta bila v preteklosti razvrščena v državni oziroma regijski kakovostni razred. V letošnjem šolskem letu pa so se na pobudo zborovodje Mateja Romiha odločili, da združijo oba zbora v projektni zbor OŠ Planina pri Sevnici in OŠ Lesično. Tako so  se odlično predstavili na regijski pevski reviji v Šentjurju in prejeli kar tri priznanja:  Zlato priznanje, Posebno priznanje za najboljšo izvedbo sodobne zborovske skladbe, Posebno priznanje za odličen  debitantski nastop.

V začetku junija odpotujejo naši pevci na  mednarodno tekmovanje pevskih zborov v Francijo v mesto Yvetot. Verjamem, da bodo odlično predstavili tako obe šoli, občini in Slovenjo.

Za uspehe vsem učencem, posebej pa zborovodji Mateju Romihu iskreno čestitamo.

Irena Krajnc, OŠ Lesično in

Mateja Zendzianowsky, ravnateljica OŠ Planina pri Sevnici

(Skupno 359 obiskov, današnjih obiskov 1)