Dežela Kranjska nima lepšga kraja, ko je z okolšno ta podoba raja”, je zapisal že France Prešeren v Krstu pri Savici. In učenci 3. triade smo se odpravili prav tja, na Bled.

S pletno smo se odpeljali do Blejskega otoka, ki je bil že v davni preteklosti zelo pomemben romarski kraj k svetišču boginje Žive. Med vožnjo smo opazovali veslače, ki so se ogrevali pred tekmo, saj smo  slovenski turistični biser obiskali ravno v času, ko poteka Evropsko prvenstvo v veslanju.

Nato smo se odpravili na Blejski grad. V viteški dvorani smo si ogledali posnetka o Bohinjskem ledeniku in gradu. Po grajskem dvorišču smo uspešno poiskali namige in pravilno rešili uganko. Ogledali smo si tudi muzejsko zbirko. Poiskali smo Triglav, ki pa ga zaradi oblakov nismo videli v vsej njegovi veličini. Vseeno pa smo uživali v čudovitem razgledu na jezero z otokom, na okoliške planote, na del Julijskih Alp in Karavank.

Blejsko jezero z otokom in Blejski grad sodita med najbolj obiskane in fotografirane znamenitosti Slovenije. Verjetno res! Tudi mi nismo zapustili Bleda brez omenjenih dveh fotografij.

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)