V soboto, 13. 4. 2019, je na šoli potekal celostni naravoslovni dan – Ekodan. Letošnja tema je bila »Raznolika uporaba zelišč«. Naravoslovni dan so učenci pričeli v različnih delavnicah, ki so potekale dve oz. tri šolske ure. Prvi razred je v sodelovanju s Kozjanskim parkom izdelal butarice za prihajajoče velikonočne praznike. Drugošolci so iz odsluženih rokavičk izdelali dišeče slončke, tretješolci pa iz ostankov blaga dišeče blazinice s sivko in rožmarinom. Četrtošolci so sešili ekovrečke za sadje in zelenjavo za večkratno uporabo. Petošolci so pripravili »feel good« pice, torej pice iz bolj zdrave moke ter z bolj zdravimi dodatki ter veliko zelenjave. Učenci šestega in devetega razreda so si izdelali dišeče svečke s sivko ter več vrst naravnih mazil (sivkino, ognjičevo, pomarančno), učenci sedmega in osmega razreda pa so si pripravili kopalno sol s sivko ter v gospodinjski učilnici naredili dva okusna zeliščna namaza ter pehtranove mafine za pogostitev na našem ekodnevu.

Naše gostje so bile predstavnice Kozjanskega parka, ki so učencem bolje predstavile pomen učilnice na prostem (labirinta modrosti, parka kamnin ter vrbovih zavetišč).

Starši, učenci ter ostali gostje so si po kratki predstavitvi ekodejavnosti v tem šolskem letu lahko ogledali izdelke naših učencev ter poskusili, kar so učenci pripravili za pogostitev.

Koordinatorici dneva dejavnosti:

Tatjana Zamrnik

Urška Drobne

(Skupno 497 obiskov, današnjih obiskov 1)